koetjong(3)


BLOG februari -  Mienke van Alphen

"Houd de stoep vrij!"


Mensen met een visuele beperking, mensen die in een rolstoel zitten of een rollator gebruiken, ouders met kinderwagens, mensen die slecht ter been zijn en met een stok lopen. Ze hebben allemaal veel hinder van obstakels op het trottoir, een stoep, in voetgangersgebieden.

Een oproep op Twitter en Facebook om foto's van dergelijke situaties te delen, leverde al meteen tientallen foto's op van de situatie in de binnenstad van Utrecht. Volgens de inzenders helpt klagen niet. Als enige reactie krijgt men te horen dat "het inderdaad vervelend is", en daar blijft het dan bij zegtInitiatiefnemer van de oproep Coalitie voor Inclusie.

Dit vond ik een blog waard, en ik vind dit een mooi onderwerp omer een blog aan te wagen.


Ik weet als geen ander hoe belangrijk dit is door de wielen onder mijn billen. Dit is namelijk niet alleen in de stad, maar ook in West Betuwe. We hebben 26 kernen, maar toch komt het regelmatig voor dat er fietsen staan op blindgeleide tegels, kliko’s van bewoners midden op de stoep of reclameborden bij winkels die uitsteken. Wij hebben met het platform Toegankelijk West Betuwe dit al regelmatig aangegeven ook tijdens simulatiewandelingen met raadsleden en andere mensen van de gemeente. Ze erkennen het probleem, maar ik blijf toch van mening dat dit steeds opnieuw onder de aandacht gebracht moet worden.

Het is dat ik met mijn rolstoel 12 kilometer per uur kan rijden, en een aardig vaartje met mijn handbike heb, waardoor ik vaak plaats neem op de weg, maar als ik met mijn duw rolstoel met ondersteuning op de weg rij ben ik blij dat ik iemand bij mij heb. Want alleen over de stoep is niet te doen!

Doe je ook mee? Deel je foto in de reacties! #Houddestoepvrij