koetjong(3)


Van wie zijde gij er een - Mienke van alphen


Van wie zijde gij er een…in het platform Toegankelijk West Betuwe?
Ik ben Mienke van Alphen geboren op 5 mei 1992 drie maanden te vroeg kwam ik ter wereld in het ziekenhuis te Utrecht waar ik enkele maanden heb moeten verblijven, en kwamen de artsen erachter dat ik Cerebrale Parese (CP) in al mijn ledenmaten heb, en doet mijn lijf niet altijd wat ik wil, en verplaats ik mij volledig in mijn grootste vriend mijn rolstoel. Met mijn hoofd is niets mis! Door mijn ouders heb ik meegekregen om te kijken naar wat ik wel kan in plaats van wat ik niet kan.

Ik ben dochter van Bertus en Gerda van Alphen, (de dochter van de groenteboer) en zij wonen al jaren in Rumpt, ik vind het fijn om in de Betuwe te wonen door de mooie omgeving. Ik heb een mooi team om mij heen die mij helpen met dingen waarbij ik hulp nodig heb, zodat ik mijn dag kan beginnen en eindigen. Ik werk sinds enkele jaren bij Alpha Fysiotherapie in Beesd. Toen Gemeente Geldermalsen werd gefuseerd tot West Betuwe, en er ineens 26 kernen waren besloot ik dat er een platform moest komen en in 2020 kwam het onafhankelijke Platform Toegankelijk West Betuwe tot stand, en daar ben ik nog steeds erg trots op, we hebben een leuke groep mensen waarbij ieder zijn visie heeft.

Ik richt mijn ervaringsdeskundigheid vooral op de toegankelijkheid van openbare gebouwen, wegen, meedenken in besluiten binnen de gemeente wat betreft inclusie, en toegankelijkheid of vanaf de teken tafel, en daarna het positieve resultaat zien vind ik het mooiste wat er is. Ook omdat het VN-Verdrag werd gereviseerd dacht ik het is tijd voor actie, iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving, dus ook in West Betuwe. Het begint met bewustwording en dat is nog steeds nodig, daar ben ik van overtuigd!