in de media!

West betuwe onbeperkt KONTAKT- 09-03-2023

WEST BETUWE • Leden van het platform Toegankelijk West Betuwe gaan net als alle andere inwoners 15 maart naar de stembus. Naast hun persoonlijke keuze kijken leden kritisch naar de toegankelijkheid om in het stembureau te komen en om in het stemlokaal hun stem te kunnen uitbrengen.

Tarief aanvraag gehandicaptenparkeerkaart verschilt per gemeente. Bron:  Hetkontakt

30-12-2022

Mensen die niet verder kunnen lopen dan honderd meter of die door hun handicap voor het vervoer afhankelijk zijn van een ander, kunnen bij de gemeente waarin ze wonen een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aanvragen. Het tarief voor de aanvraag van een gehandicaptenparkeerkaart blijkt per gemeente te verschillen. “Dat de legeskosten uiteen lopen, vind ik ronduit belachelijk.”  Sonja - Hoogakker Vd Toolen TV GELDERLAND

TV Gelderland met reporter Annemieke Schakelaar ging op pad met bewoners in aanloop naar de Week van de Toegankelijkheid 2022 om te onderzoeken hoe het gesteld is met de toegankelijkheid voor mensen met een beperking in de Provincie Gelderland. Onze eigen Sonja Hoogakker Vd Toolen van het platform liet zien hoe het alledaagse leven voor haar vol obstakels zit in haar woonplaats Dorp Deil. Mooie actie Sonja!

KONTAKT - 12-10-2022

RUMPT• De rolstoelgebonden, 30-jarige Mienke van Alphen woont nog bij haar ouders in Rumpt maar droomt stiekem van een eigen plek. “Ik wil uitvliegen”, schreef ze in een column. Dit moet dan wel een plek zijn waar voor haar 24 uur per dag of op afroep zorg voorhanden is. 

West betuwe onbeperkt KONTAKT - 22-02-2023

BEESD• 

In deze rubriek maken we kennis met de mensen van het Platform Toegankelijk West Betuwe. Deze week: Niels Koudijs. Hij is 28 jaar en door zuurstoftekort bij zijn geboorte halfzijdig verlamd.

DE GELDERLANDER
15-11-2022

RUMPT•

Mienke van Alphen start actie voor speciale woonvorm in West Betuwe! In een groot interview vertelt ze over dit wooninitiatief met zorg voor bewoners met een fysieke beperking of chronische ziekte.  beweegbank in dEIL - KONTAKT 04-04-2022

Sonja Hoogakker kwam op het idee om de beweegbank deze zag zij in het revalidatiecentrum, en heeft ze dit idee ingebracht vanwege het sportakord in Deil te plaatsen.
Onder grote belangstelling werd door wethouder Ton van Maanen de eerste geplaatste beweegbank officieel in gebruik genomen. Op en met deze beweegbank, die is ontwikkeld in België en waarvan er nu elf staan in Nederland, kunnen maar liefst 250 fitness oefeningen worden gedaan.. Een mooie sportieve aanwinst voor iedereen in West Betuwe en Deil!